Tuesday, July 31, 2012

Etli Mantı Nasıl Yapılır







Etli Mantı Nasıl Yapılır, Etli Mantı Tarifi, Etli Mantı Nasıl Yapılır Tarifi, etli mantı nasıl yapılır, Mantı Tarifleri, Mantı Çeşitleri, Mantı Yapmak, Mantı Tarifleri, Yemek Tarifleri, Etli Mantı Oktay Usta tarifleri, Etli Mantı Malzemeleri,

Etli Mantı Tarifi

Malzemeleri.

Bir buçuk su bardağı un

Yarım çay bardağı su

Bir yumurta

Bir çay kaşığı tuz

İç harç malzemesi









  • 150 gram kıyma









  • Bir küçük soğan









  • Karabiber









  • Pul biber









  • Tuz








Yapılışı

Un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur yoğurun

Hamuru ikiye bölün ve ayrı ayrı beze yapın

Bezelerin üzerini bez ile kapatın dinlendirin.

Kap içine kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber, pulbiber ve tuzu koyarak yoğurun.

Hamur bezelerini ince açın ve karelere bölün

Üzerlerine harçtan koyun ve kareleri karşılıklı köşelerden birleştirin

Tencerede suyu kaynatın ve yeteri kadar tuzunu ilave edin

Mantıları kaynayan su içine dökün.

Tencerenin kapağı açık olarak 15 dakika haşlayın.

Tercihe göre, sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin 

No comments:

Post a Comment