Tuesday, July 17, 2012

Nohut Yemeği, nohut yemeği tarifi yapımı malzemeleri

Nohut faydalı baklagillerden biridir. Nohut’un saymakla bitmez bir çok faydası vardır. Ayrıca nohut kullanım alanı bakımından çok işlevsel bir besindir. Nohuttan lokum yapıldığı için ezerek un haline getirilir. Ayrıca nohuttan leblebi yapılmaktadır. Kuru yemişler arasında en çok sevdiğimiz beyaz nohut ve leblebi çeşitlerinde kullanılmaktadır. Nohut zihinsel yorgunluğa iyi gelmektedir. Vücuda dinginlik verir ve idrar söktürür. Vücutta su toplamayı önler ve ödemi söktürür. Anne sütünü arttırdığı için loğusa bayanlara tavsiye edilmektedir. Gaz problemi olan kişiler kontrollü yemesi gerekmektedir.
Nohut yemeği Malzemeleri
3 çay bardağı nohut
10 tane yeşilbiber
2 tane kuru soğan
3 tane domates
1 çorba kaşığı domates salçası
7 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar kaynamış su



Nohut Yemeği Tarifi
Nohutları bir gece önceden ıslatalım ve bekletelim. Ertesi gün nohutlarımızı yarım saat kaynatalım ve yumuşayınca ocaktan alalım, süzelim. Daha sonra kuru soğanları yemeklik doğrayalım ve yağda kavuralım. Domates salçasını ilave edelim ve karıştıralım. Domatesleri ve biberleri doğrayalım ve salçaya ilave edelim kavuralım. Yeteri kadar su ilave edelim ve nohutları ekleyelim. Nohutlar pişinceye kadar ocakta tutalım ve yumuşayınca ocaktan indirelim. Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment