Wednesday, August 22, 2012

Örgü Bebek Elbisesi Anlatımlı



Sponsor Bağlantıları




Örgü Bebek Elbisesi Anlatımlı






Sponsor Baglantilari








MALZEME: 300 gr. sarı, 200 gr. bej yün.

3 ve 4 numara şiş, 2 tane






Modelin Yapılışı

KAŞKOL: 4 numara şiş ve sarı yün ile 68 ilmek başlayın. Düz örgü örün. 97 cm. sonra ilk 34 ilmeği örün. 2 sırada bir yanlardan 8 defa 1 ilmek eksiltin. Son 34 ilmeği ayırıp ortada kalan ilmekleri kapatın. Son 34 ilmeği de baştaki gibi her iki yanından eksilterek örün. Tersten nemli bir bezle ütüleyin. Bir yüzüne ayı desenini şemadan bakarak işleyin. İşlemeleri ilmeklerin üzerine ilmek ilmeğe işleyeceksiniz. Kaşkolün yarısını dikin.

BERE: 3 numara şiş ve bej yün ile 100 ilmek başlayın. 3 cm. 2/2 lastik örün. 4 numara şişlere geçin ve düz örgü örün. 13 cm. sonra ilk 26 ilmek üzerinden şu şekilde eksiltme yapın: 11 ilmeği yüz örün, 2 ilmeği birlikte örün. Aynı işlemi 1 kez daha tekrarlayın. Eksiltmeleri 2 sırada bir 10 defa tekrar edin. Sona kalan ilmekleri kapatın. Böylece sol arka kısım yapılmış olur. Ortadaki 48 İlmeği şu şekilde örün: 10 ilmeği yüz, 2 İlmeği birlikte. 3 kez tekrar edin. Bu eksiltmeleri de iki sırada bir 10 defa tekrarlayın. Sona kalan ilmekleri kapatın. Son 26 ilmeği de ilk 26 ilmek gibi örüp, tamamlayın.

KULAKLAR: 2 tane yapacaksınız. 4 numara şiş ile 17 ilmek başlayın. Bej yün ile 6 sıra düz örgü örün. Yanlardan her sırada bir 4 defa 1′er ilmek eksiltin. Kalan ilmekleri kapayın.

HAZIRLANIŞI; Bereyi arka ortadan dikin. Kulakları ilmeklerle tutturun. Pembe ile ön kısma şemadaki ayı desenini işleyin. Berenin tepesini dikin.






Bir önceki yazımız olan Örgü Multi Simli Siyah Renk Bayan Kazağı ve Açıklaması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Çocuklar İçin Örgü Uzun Hırka Anlatımlı   |  

Örgü Çocuk Kazağı Anlatımlı »






Yorumlar

No comments:

Post a Comment