Wednesday, August 8, 2012

Soya Etli İç Pilav Tarifi













Soya Etli İç Pilav


MALZEMELER

20 gr soya eti (ilik su içinde en az 20 dakika bekletilmis)

1 çay bardagi pirinç

1 tatli kasigi kus üzümü

1 orta boy kuru sogan

1 yemek kasigi çam fistigi (dolmalik fistik)

1 tutam yenibahar

1 tutam tarçin

1 su bardagi soya eti suyu

2 yemek kasigi tereyag

1 tatli kasigi soya yagi

1 demet dereotu

1/4 çay kasigi karabiber

1/4 çay kasigi tuz

YAPILIŞI

Soya yaginda önce çam fistigini bes dakika kavurun, üzerine ince kiyilmis

sogani ekleyin. Soganlarin rengi hafif koyulastiginda, iyice yikadiginiz

pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma islemine pirinçler matlasincaya

kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu

çekene kadar pisirin, altini kapatmadan önce iyice yikadiginiz kus üzümünü

ekleyin, yenibahar, tarçin, tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra ocagi

kapatin. 20 dakika dinlendirin, çok ince kiydiginiz dereotu ile karistirarak

servis yapin.

No comments:

Post a Comment