Sunday, September 2, 2012

Likörlü Kurabiye Tarifi






Likörlü Kurabiye nasıl yapılır ?

Likörlü Kurabiye Mutfak: Türk Mutfağı.

Likörlü Kurabiye Yapım Zorluğu: Kolay

Likörlü Kurabiye Gerekli Malzemeler;

20 çorbakaşığı margarin

1.5 su bardağı tozşeker

1 çorbakaşığı vanilya

1/2 çorbakaşıği likör

1 çorbakaşığı su

1 su bardağı un

1 yumurta akı

2 çorbakaşığı kakao

14 Adet

Likörlü Kurabiye Tarifi;

6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm. kalınlığında kesin.

200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Kalan margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün.

Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Likörlü Kurabiye No: 246

No comments:

Post a Comment