Tuesday, September 18, 2012

PANDİSPANYA HAMURU TARİFİ - 2-







Malzemeler


5 adet yumurta


5 çorba kaşığı toz şeker (125gr)
5 çorba kaşığı un (150gr)


Yarım paket kabartma tozu
Vanilya


Limon kabuğu rendesi



Hazırlanışı


Yumurtaları kırınız.



Şekeri de yumurtalara ilave edip çok hafif bir ateş üzerinde çarparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz. Varsa mikser ile de çarpabilirsiniz.



Ateşten alıp içerisine kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu karıştırılmış ve elenmiş unu ilave ediniz.



1-2 defa karıştırarak unu yediriniz.



Yağlanmış ve altına kağıt konmuş kek veya pasta kalıbına yarıya kadar dökünüz.



Isıtılmış fırına koyup, 30-40dakika pişiriniz.

No comments:

Post a Comment