Wednesday, September 12, 2012

Peynirli Kabak Tarifi






Peynirli Kabak nasıl yapılır ?

Peynirli Kabak Mutfak: Türk Mutfağı.

Peynirli Kabak Yapım Zorluğu: Kolay

Peynirli Kabak Gerekli Malzemeler;

2 adet kabak

100 gr beyaz peynir

1 adet yumurta

yarım demet maydanoz

tuz, karabiber.

2 çorba kaşığı tereyağ

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur için:

400 gr un

4 adet yumurta

Peynirli Kabak Tarifi;

Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kızgın fırında altmış dakika pışirin. Kaşıkla içlerini çıkarın. Ezip, süzgeçten geçirdikten sonra bir kaseye koyun. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, yumurta ve ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Unu, yumurtaları ve bir tutam tuzu yoğurun. Nemli bır bez örtüp, yarım saat bekletin. Hamuru bir merdaneyle yardımıyla açıp, yufkayı sekizer santim genişliğinde parçalar halinde kesin. Her şeridi de sekizer santim uzunluğunda parçalara bölün. Karelerin ortasına harçtan birer tatlı kaşığı koyup, bohça biçiminde katlayın. Kaynar tuzlu suya atıp, haşlayın. Kevgirle çıkarıp, sularını süzün. Rendelenmiş kaşar peynırini serptikten sonra kızdırılmış yağı gezdirin. Sıcak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Peynirli Kabak No: 251

No comments:

Post a Comment